Блогер › nishatkowa


nishatkowa
Аватара пользователя
призывник
Посты: 0
Регистрация: 16 дек 14, 18:06
Блог: Просмотр блога (42)

Календарь
- Июль 2016
+ Июнь 2016
+ Апрель 2016
+ Март 2016
+ Февраль 2016
+ Январь 2016
+ Декабрь 2015
+ Ноябрь 2015
+ Октябрь 2015
+ Сентябрь 2015
+ Август 2015
+ Июль 2015
+ Июнь 2015
+ Май 2015
+ Апрель 2015
+ Март 2015
+ Февраль 2015
+ Январь 2015

Поиск в блогах


Про єдність у вірі або Початок західноукраїнської хресної ходи

12 июл 16, 16:24

Изображение

Нещодавно (27 червня), Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженнійший митрополит Онуфрій закликав усіх православних християн України приєднатись до, мабуть, найбільшої християнської події, яка відбувається в цьому році – Всеукраїнської хресної ходи миру, любові та молитви за Україну. Ще 3 липня, перша частина молитовної ходи на Сході України розпочалась із Свято-Успенської Святогорської лаври, а в минулу суботу, 9 липня, хода розпочалась із Західної України, Свято-Успенської Почаєвської лаври.

Перед початком ходи, до віруючих звернувся намісник Почаївської лаври, митрополит Володимир (http://for-ua.com/article/1117156):

«Сила хресного ходу полягає в тому, щоб потрудитись не лише фізично, але й духовно, заради слави Божої та Його великої милості. Віримо, Господь благословить нас миром та взаєморозумінням, оскільки для країни це дуже важливо. Нажаль, на сході України зараз немає миру, але ми сподіваємось, що потрудившись, Господь благословить нас. Саме тому закликаю всіх йти з молитвою в серці та на вустах. Нехай кожний пройде стільки, скільки зможе».

Після молебну, тисячі християн вийшли на ходу, тримаючи чудотворну ікону Божої Матері Почаївської. На чолі ходи стали митрополит Володимир, а також митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький) та ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Серафим. Вже за перший день, учасники подолали 17 кілометрів (із 438 км загального маршруту), дійшовши до Кременця, де залишились на нічліг у Богоявленському жіночому монастирі.

На черзі – такі міста, як наш Житомир, ближній Коростишів та інші населені пункти України. Кінцем же маршруту стане Києво-Печерська лавра, де віруючі зустрінуться із православними другої хресної ходи, яка стартувала на Сході країни. Чесно кажучи, мені жаль, що цього року я не змогла приєднатись до цієї події. На мою думку, саме такі заходи здатні продемонструвати єдність українців. Не в політичних питаннях чи тому, як нам сьогодні влаштувати Україну законодавчо чи соціально – єдність починається з єдності у вірі, і якщо в цьому ми здатні досягти згоди, то інші проблеми та питання вирішити набагато легше. І, хоча держава не бере участі в цьому заході, хресна хода матиме величезний вплив на нашу державність. В цьому я ніяким чином не сумніваюсь.

Просмотров: 23727  ·  Комментариев: 0

Кто сейчас онлайн

Пользователи: Bing [Bot]


cron
Чтобы оценивать посты Вам нужно залогиниться или зарегистрироваться.
Вы не можете оценивать свои посты.
Вы уже оценивали этот пост.
Вы достигли лимита оценивания постов за сегодня.