Житомир - НашЖитомир.net


http://nashzhitomir.net/blog/meri-press/s-p-p-dtverdilo-korotkostrokoviy-reyting-privatbanku_b-887_sid-0531550a824834766511b643c61b1c08.html

Автор:  Meri Press [ 24 апр 15, 08:41 ]
Заголовок:  S&P підтвердило короткостроковий рейтинг ПриватБанку

Стрес-тести агентства показали, що ПриватБанк зможе подолати наслідки економічного спаду завдяки високій якості кредитного портфеля та підтримки акціонерів.

Міжнародне рейтингове агентство S&P підтвердило короткостроковий рейтинг Приватбанку на рівні «С». Індивідуальну оценку характеристик кредитоспроможностi банку (SACP) встановлено на рівні “ССС+”, що на одне значення вище рейтингу України.

Як ідеться в офіційному повідомленні S&P, незважаючи на девальвацію гривні, достатність капіталу ПриватБанку, згідно з національними стандартами бухгалтерського обліку, відповідає мінімальним вимогам у 10%. Також стійка позиція ПриватБанку забезпечена більш високою якістю активів, достатніми резервами та активною підтримкою акціонерів, зокрема за рахунок майбутнього збільшення капіталу банку на 5 млрд грн. Також на ПриватБанк найменше впливає ситуація з державним боргом через невелику частку в його портфелі державних облігацій і цінних паперів державних підприємств.

«З огляду на результати нашого стрес-тесту ліквідності та капіталу банку, ПриватБанк зможе підтримувати свою платоспроможність, незважаючи на економічний спад і можливий суверенний дефолт в іноземній валюті, – наголошується в повідомленні S&P. – Ми вважаємо, що банк збереже позитивний баланс у такій ситуації і його ліквідності буде достатньо, щоб виконувати свої зобов’язання перед вкладниками та клієнтами».

Разом із тим, як наголошується в повідомленні S&P, довгостроковий рейтинг банку було знижено відповідно до суверенного рейтингу України до «ССС-» з негативним прогнозом. Згідно з методологією агентства, слідом за зниженням 10 квітня рейтингу України має бути знижено рейтинги українських банків до відповідного рівня.

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Powered by phpBB © 2002, 2006 phpBB Group
www.phpbb.com

Blogs powered by User Blog Mod © EXreaction
www.lithiumstudios.org