Житомир - НашЖитомир.net


http://nashzhitomir.net/blog/meri-press/index_b-1006_sid-c45506fa2c2422e3de43252953b3c0e1.html

Автор:  Meri Press [ 06 ноя 15, 16:45 ]
Заголовок:  Українські банкіри і фінансисти виступили з різкою критикою

Українські банкіри і фінансисти виступили з різкою критикою "брудних" PR-технологій, спрямованих проти найбільших українських банків та їх клієнтів. Зокрема, експерти наголошують, що чергова хвиля фейкових новин і СМС-розсилок клієнтам Приватбанку про прийдешню "націоналізації" банку, є досить негативним явищем і спрямована не стільки проти найбільш стабільного банку країни, скільки проти банківської система загалом.

«Зараз для атаки на ПриватБанк використовуються брудні технології. Дуже важливо, щоб це зрозуміли його вкладники та клієнти, – сказав директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін, – Наразі ми активно співпрацюємо з ПриватБанком, але виключно з питань виплати компенсацій вкладникам неплатоспроможних банків. Цей банк є одним із найактивніших агентів. Крім того, як банк з найбільшим портфелем депозитів фізичних осіб, ПриватБанк здійснює найбільші відрахування регулярних зборів до Фонду гарантування».

У свою чергу, керівництво Національного банку України нагадало, що ситуація в найбільших банках знаходиться під постійним контролем регулятора, і лідери ринку працюють в безперебійному режимі.

"ПриватБанк є системно важливим для фінансової системи і найбільшим спеціалізованим ощадним банком, обслуговуючим 34% вкладів населення країни. Регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності через кураторів і приділяє особливу увагу всім системним банкам. На даний момент ПриватБанк виконує нормативи ліквідності, працює в звичайному режимі і безперебійно обслуговує клієнтів ", - зазначив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Powered by phpBB © 2002, 2006 phpBB Group
www.phpbb.com

Blogs powered by User Blog Mod © EXreaction
www.lithiumstudios.org