Блогер › Meri Press


Meri Press
Аватара пользователя
призывник
Посты: 0
Регистрация: 11 сен 14, 10:29
Блог: Просмотр блога (409)

Календарь
- Январь 2018
+ Август 2017
+ Июль 2017
+ Май 2017
+ Февраль 2017
+ Январь 2017
+ Ноябрь 2016
+ Октябрь 2016
+ Сентябрь 2016
+ Август 2016
+ Июль 2016
+ Июнь 2016
+ Апрель 2016
+ Март 2016
+ Февраль 2016
+ Январь 2016
+ Декабрь 2015
+ Ноябрь 2015
+ Октябрь 2015
+ Сентябрь 2015
+ Август 2015
+ Июль 2015
+ Июнь 2015
+ Май 2015
+ Апрель 2015
+ Март 2015
+ Февраль 2015
+ Январь 2015
+ Декабрь 2014
+ Ноябрь 2014
+ Октябрь 2014
+ Сентябрь 2014

Поиск в блогах


ПриватБанк допомагає держслужбовцям з е-деклараціями

23 янв 18, 11:49

Житомирські державні службовці можуть швидко та правильно заповнити декларації про доходи в електронному форматі за допомогою сервісу ПриватБанку.

З 1 січня 2018 року розпочався черговий етап електронного декларування, який триватиме до 1 квітня 2018 року. Він охоплює всіх без винятку осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також прирівняних до них для цілей Закону України “Про запобігання корупції” посадових осіб, юридичних осіб публічного права.

Як повідомили у банку, перш за все ПриватБанк готовий надати держслужбовцям сервіс “Електронно-цифровий підпис” (ЕЦП), за допомогою якого можна подати електронну декларацію про доходи.

Замовити сертифікат для підписання декларацій з ЕЦП можна в електронному банку Приват24, розділ "Усі послуги" > “Бізнес” > “Замовити, додати сертифікат”. Крім цього, перезамовити сертифікат заново можуть і ті клієнти, у яких уже закінчився термін дії попереднього сертифікату.

Також держслужбовцям Пр…

Далее...

Просмотров: 614982  ·  Комментариев: 0

ПриватБанк відправив любителів авіаподорожей до Санта-Клауса

23 янв 18, 11:49

Двоє клієнтів ПриватБанку будуть змушені продовжити свій новорічний відпочинок. Як повідомили в банку, підприємець з Борисполя отримав сертифікат на 150 000 гривень на поїздку в Лапландію за підсумками акції ПриватБанку та Mastercard «Різдвяна подорож у Лапландію».

«На Новий рік купив собі авіаквитки в Париж, а коли повернувся, виявилося, що виграв ще одну подорож, – говорить Сергій, підприємець з Борисполя. – Доведеться тепер знову їхати відпочивати, можна сказати, що змусили :)».

Сертифікат на 100 000 гривень на поїздку в Буковель отримала студентка з Києва. Цікаво, що навчається вона на факультеті міжнародного туризму одного зі столичних вишів.

За умовами акції для участі в розіграші цих двох сертифікатів будь-якому клієнту ПриватБанку необхідно було зареєструватися та купити квиток на літак з картки Mastercard з 1 до 31 грудня. Серед учасників проводилося два розіграші: один – для міжн…

Далее...

Просмотров: 646777  ·  Комментариев: 0

Військовий житомирської 95-ї бригади виграв смартфон

12 янв 18, 12:18

Військовий 95-ї окремої аеромобільної бригади Максим Богданович вперше в житті придбав залізничний квиток через Приват24 і одразу виграв смартфон Xiaomi Redmi 4 32GB.

Чоловік купив залізничний квиток, щоб приїхати у відпустку із Слов’янська в Житомир, і автоматично став учасником акції ПриватБанку - “Смартфонів п’ять вагонів”!

“Навіть і не сподівався щось виграти, бо ж раніше не здобував жодної перемоги в подібних банківських акціях. А тут - приїхав у відпустку і так пощастило. Спасибі, це дуже приємно”, - поділився враженнями військовий.

Акція тривала з 15 листопада 2017 року до 31 грудня 2017 року. Без додаткової реєстрації житомирянам потрібно було лише придбати квиток на поїзд у будь-якому каналі продажу квитків ПриватБанку, оплативши карткою Mastercard ПриватБанку.

За весь період акції банк розіграв 100 смартфонів, один з яких дістався і Максиму Богдановичу.

Чоловік давно є клієнтом ПриватБанку - отримує зарплату на картку ПриватБанку. Задоволений банківським обслуговуванням…

Далее...

Просмотров: 618508  ·  Комментариев: 0

В Україні запустили ремонти в розстрочку

01 авг 17, 09:32

В Україні запустили програму миттєвої розстрочки на будматеріали та інші товари для дому та ремонту, завдяки якій ремонт можна оплачувати протягом півроку з незначною переплатою. Нова програма працює в разі купівлі товарів онлайн у мережах «Епіцентр» і «Нова Лінія» через сайт 27.ua, а кредитування забезпечується сервісом «Миттєва розстрочка» ПриватБанку.

«Тепер ремонт можна зробити відразу, використовуючи період відпусток, а оплачувати витрати рівними частинами до кінця року, – говорить керівник Бізнесу з роботи з торговельними підприємствами Євген Васильцов. – Для цього не потрібно жодних довідок, документів і погоджень, достатньо лише мати картку ПриватБанку, а оформлення кредиту триває 30 секунд, як і звичайна оплата карткою».

Щоб оформити покупки на 27.ua у категоріях «Ремонт», «Сад-город», «Інструменти, техніка» та інших у розстрочку, покупцеві достатньо вибрати бажаний товар на сайті та спосіб оплати «Миттєва розстрочка», зазначивши реквізити своєї платіжної картки. Після цього…

Далее...

Просмотров: 692848  ·  Комментариев: 0

Старшокласники консультуватимуть клієнтів ПриватБанку

01 авг 17, 09:32

Група житомирських старшокласників розпочала практику у контакт-центрі ПриватБанку.

Протягом 6-ти днів діти отримають цікавий досвід і можливість заробити власноруч свої перші гроші. Вони вивчать основні банківські продукти, телефонний етикет, розглянуть приклади хороших діалогів оператора з клієнтом, навчаться спілкуватись із клієнтами під час тестових дзвінків і навіть відповідатимуть на справжні дзвінки.

Діти потраплять у ті ж умови, що й спеціалісти банку лінії підтримки, тому їм доведеться відкинути свої комплекси, опанувати складний процес, адаптуватись до специфіки роботи операторів, навчитись грамотно висловлювати свої думки і переконувати незнайомих людей. Для практикантів, у першу чергу, це можливість особистого розвитку, цінні напрацювання для їхньої майбутньої кар'єри.

“Спогади про перший підзаробіток, перше стажування та першу роботу - у кожного різні. Хтось допомагав батькам у домашніх справах і отримував за це кишенькові, хтось “зубрив” уроки чи писав твори за винаго…

Далее...

Просмотров: 877990  ·  1 комментарий

ПриватБанк «зафрендив» Гуся

01 авг 17, 09:21

Державний ПриватБанк почав випуск лімітованої серії платіжних карток з популярним і улюбленим у Фейсбуці іронічним персонажем «Гусь», який у жартівливій формі філософствує про стан душі та яскраві події в житті людини. Замовити картку з будь-яким з майже трьох десятків відібраних автором фейсбучного персонажа цілком цензурних станів духу «Гуся» можна прямо на сайті банку.

«ПриватБанку як одному з найактивніших жителів Фейсбуку давно й таємно подобався «Гусь», тепер все таємне стає явним – ми із задоволенням домовилися з «Гусьом» і його автором про співпрацю з випуску унікальних дизайнів карток, – говорить маркетинг-директор ПриватБанку Микола Щербина. – А далі буде більше: ми шукатимемо нових молодих перспективних авторів для розміщення їхніх творів на картках».

Щоб отримати оригінальну картку з «Гусьом», потрібно зайти на сайт банку або спеціальну сторінку карток з незвичайним дизайном, зазначити свої дані для випуску карток і в переліку дизайнів обрати категорію «Гусь». Готову «Гус…

Далее...

Просмотров: 691172  ·  Комментариев: 0

Найчастіше за кредитом на житло у ПриватБанк звертається молодь

01 авг 17, 09:07

На Житомирщині понад 75% всіх бажаючих отримати кредит на житло у ПриватБанку - молодь до 35 років. Про це повідомив керівник бізнесу “Споживче кредитування” Житомирського РУ ПриватБанку Олександр Торчук.

“Влітку у ПриватБанку відновили програму з іпотечного кредитування і 21 червня на Житомирщині у банку оформили перший в Україні кредит на житло. Попит на іпотечне кредитування у Житомирі відчувався від першого дня відновлення програми. Найчастіше звертається молодь віком до 35 років - 75-80% усіх звернень і заявок, на другому місці за зверненнями люди середнього віку - 20-25%”, - розповів Олександр Торчук.

Перевірка пакету документів, які надає бажаючий взяти кредит на житло, і погодження власне самого кредиту займає 2-3 дні. Якщо клієнт надає неправильні документи чи відсутні якісь документи, то, звісно, він витрачатиме додатковий час на формування нового пакету документів. Для того, щоб цього уникнути, можна попередньо проконсультуватись у будь-якому відділенні ПриватБанку.

Умови…

Далее...

Просмотров: 631008  ·  Комментариев: 0

ПриватБанк відкрив можливість купувати вживані авто в лізинг

01 авг 17, 09:00

Житомиряни можуть купувати вживані авто не лише із сайту ПриватБанку, а й самостійно підбирати собі варіант у фізичних осіб.

“Раніше вживане авто у лізинг можна було придбати лише на сайті банку. Тобто бажаючі купити авто обирали лише серед тих варіантів, які були представлені на сайті. Нині ж кредитування вживаних авто передбачає можливість купувати як і з сайту, так і самому покупцю обрати авто у будь-яких власників, які хочуть продати машину”, - розповів керівник Бізнесу “Споживче кредитування” Житомирського РУ ПриватБанку Олександр Торчук.

Придбати вживане авто у розстрочку можуть як клієнти ПриватБанку, так й інші бажаючі житомиряни.

Умови оформлення автолізингу в ПриватБанку не передбачають прихованих комісій, у тому числі за дострокове погашення кредиту.

Перший внесок становить від 15% від вартості авто, угода укладається на строк від року до 5 років. Рішення про надання кредиту приймається протягом 30 хвилин від моменту звернення клієнта, а саме авто клієнт отримає протяго…

Далее...

Просмотров: 665018  ·  Комментариев: 0

ПриватБанк знизив процентні ставки по нових авто у лізинг

24 июл 17, 15:16

Авто у розстрочку стало ще доступнішим для житомирян. ПриватБанк знизив процентні ставки по кредитуванню нових машин. Відтепер придбати нове авто у розстрочку можна з процентною ставкою у розмірі 21%.

“ПриватБанк знизив процентні ставки за договорами лізингу на нові автомобілі з 28% до 21%. До того ж, за умовами договору банк не може підвищити в односторонньому порядку процентну ставку по розстрочці, яку клієнт вже оформив. Це додатковий захист і гарантії для бажаючих придбати авто”, - розповів керівник Бізнесу “Споживче кредитування” Житомирського РУ ПриватБанку Олександр Торчук.

Умови оформлення автолізингу в ПриватБанку не передбачають прихованих комісій, у тому числі за дострокове погашення кредиту. Перший внесок становить 15% від вартості авто, угода укладається на строк від року до 5 років. Рішення про надання кредиту приймається протягом 30 хвилин від моменту звернення клієнта, а саме авто клієнт отримає протягом 2-3 днів. Крім того, ПриватБанк бере на себе турботи, пов’язані…

Далее...

Просмотров: 619174  ·  Комментариев: 0

ПриватБанк знизив процентні ставки по нових авто у лізинг

24 июл 17, 14:46

Авто у розстрочку стало ще доступнішим для житомирян. ПриватБанк знизив процентні ставки по кредитуванню нових машин. Відтепер придбати нове авто у розстрочку можна з процентною ставкою у розмірі 21%.

“ПриватБанк знизив процентні ставки за договорами лізингу на нові автомобілі з 28% до 21%. До того ж, за умовами договору банк не може підвищити в односторонньому порядку процентну ставку по розстрочці, яку клієнт вже оформив. Це додатковий захист і гарантії для бажаючих придбати авто”, - розповів керівник Бізнесу “Споживче кредитування” Житомирського РУ ПриватБанку Олександр Торчук.

Умови оформлення автолізингу в ПриватБанку не передбачають прихованих комісій, у тому числі за дострокове погашення кредиту. Перший внесок становить 15% від вартості авто, угода укладається на строк від року до 5 років. Рішення про надання кредиту приймається протягом 30 хвилин від моменту звернення клієнта, а саме авто клієнт отримає протягом 2-3 днів. Крім того, ПриватБанк бере на себе турботи, пов’язані…

Далее...

Просмотров: 142092  ·  Комментариев: 0

Нові датчики для безкоштовного обстеження учасників АТО

24 июл 17, 14:42

Учасники АТО можуть безкоштовно зробити УЗД із новими датчиками у Житомирському обласному консультаційно-діагностичному центрі.

Через Благодійний фонд “Допомагати просто!” працівники та клієнти ПриватБанку зібрали кошти у сумі 336 210 грн і придбали датчики для апарату УЗД у центр, у першу чергу, саме для покращення якості обстеження учасників АТО.

За словами лікарів, нові датчики з більшою ефективністю дозволяють обстежувати серце та судини головного мозку. Раніше спеціалістам доводилось працювати на старих датчиках, а це значно ускладнювало роботу, незважаючи на те, що самі апарати є працюючими.

Щодня за допомогою апарату УЗД у лікарні обстежують близько 25 пацієнтів. Загалом у діагностичному центрі безкоштовно обстежено понад 2500 учасників АТО.

“Ще один проект нам вдалось реалізувати разом із благодійним фондом саме в діагностичному центрі, який надає безкоштовне обстеження воїнам і учасникам АТО. Фонд не має великих меценатів, а всі фінанси, які спрямовуються на благодійніст…

Далее...

Просмотров: 156864  ·  Комментариев: 0

Залізничні квитки на літні поїзди з Житомира

18 июл 17, 11:05

На Житомирщині квитки на літні рейси залізничного сполучення до моря вже можна придбати у ПриватБанку. Цьогоріч поїзд із Житомира прямує не лише до Одеси, а й до Білгород-Дністровського.

На цей поїзд, як і на інші, можна купити квитки у будь-якому відділенні ПриватБанку, терміналі самообслуговування, в системі Приват24 або на сайті bilet.pb.ua.

Поїзд у напрямку Білгород-Дністровського, який зупиняється в Одесі, Кароліно-Бугазі та Затоці, курсує по непарних числах місяця та вирушає із Житомира о 20.42 год.

На сьогоднішній день на території Житомирської області доступно понад 400 терміналів, у яких квиток можна купити цілодобово як за готівку, так і з пластикової картки, а також 60 відділень ПриватБанку, у яких працівники розкажуть про всі можливі варіанти по запланованому напрямку поїздки та допоможуть обрати потрібний.

Важливою перевагою купівлі залізничних квитків через ПриватБанк є можливість вибору вільного місця в будь-якому вагоні потяга, у той час як у касах вокзалів квитки п…

Далее...

Просмотров: 132029  ·  Комментариев: 0

ПриватБанк запустив програму лізингу нових і старих авто

18 июл 17, 11:04

ПриватБанк запустив нову кредитну програму для фіз. осіб «Авто в лізинг», що передбачає кредитування як нових, так старих автомобілів. Як повідомили в банку, умови програми дозволяють придбати в лізинг будь-які авто незалежно від вартості та формату купівлі – як в автосалонах, так і на популярних інтернет-майданчиках.
«ПриватБанк розширює можливості автокредитування та знижує процентні ставки за договорами лізингу, – зазначає керівник бізнесу «Споживче кредитування» ПриватБанку Андрій Ковтун. – Автомобіль можна вибрати самостійно в автосалоні та на будь-якому інтернет-ресурсі, або ж звернутися до фахівців банку, які допоможуть підібрати потрібне авто й оформити лізинг».
Умови оформлення автолізингу в ПриватБанку не передбачають прихованих комісій, у тому числі за дострокове погашення кредиту. Перший внесок становить 15% від вартості авто, угода укладається на строк від року до 5 років. Крім того, ПриватБанк бере на себе турботи, пов’язані з оформленням документів у РСЦ, що значно полег…

Далее...

Просмотров: 103739  ·  Комментариев: 0

Де взяти гроші на море - поради від ПриватБанку

18 июл 17, 10:47

Сезон літніх канікул і відпусток набирає обертів і, звісно, житомирянам хочеться поїхати на відпочинок. Думками вже копирсаєтесь у гарячому піску, робите селфі на фоні моря чи гір, ловите свій солом’яний капелюх, який здуло вітром! Та всі мрії розбиваються об питання - де взяти гроші на відпочинок?

Розкладемо все по полицях - де швидко отримати кошти, як можна економити та накопичувати.
Встроенное изображение 1
Швидке рішення - Картка “Універсальна” (“Універсальна ГОЛД”)
Знаєте, що роблять сотні тисяч жителів Житомирщини, коли до зарплати ще півмісяця, а в гаманці вже вітер гуляє? Вони купують сосиски, помідори, макарони й інші продукти за кредитні кошти з карткою ПриватБанку “Універсальна” (“Універсальна ГОЛД”). Більшість вже знають - якщо повертати кошти у пільговий період (до 55 днів), то переплати за користування кредитними коштами не буде.

Наразі ПриватБанк активно встановлює і підвищує кредитні ліміти за бажанням самого клієнта. Саме цим можна скористатись і, вже за звичною схе…

Далее...

Просмотров: 86752  ·  Комментариев: 0

ПриватБанк запустив сервіс швидкої оплати комуналки

18 июл 17, 10:27

ПриватБанк запустив сервіс швидкої оплати комунальних платежів через мережу своїх банкоматів. Тепер у будь-якому банкоматі можна оплачувати комуналку кількома кліками за допомогою послуги «Мої платежі», як і в терміналах самообслуговування банку.

«Тепер миттєві комунальні платежі, які раніше можна було зробити в терміналі самообслуговування, доступні й у банкоматах, меню «Мої платежі», – говорить керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку Олексій Путятін. – Оплачувати комуналку в банкоматах швидше та вигідніше, оскільки тарифи на платежі за картками нижчі, ніж у разі оплати готівкою у відділеннях банку».

Для оплати комунальних послуг через банкомат потрібно авторизуватися за допомогою картки та увійти в меню «Мої платежі». Потім у списку шаблонів платежів клієнта потрібно вибрати необхідний платіж, ввести суму та підтвердити оплату. Щоб створити новий шаблон, досить зробити хоча б один платіж у Приват24, терміналі самообслуговування або касі відділення ПриватБанку.

Просмотров: 98696  ·  Комментариев: 0

В Україні кожен третій електронний квиток на поїзд - ПриватБанк

05 май 17, 13:34

У березні 2017 року кожен третій електронний залізничний квиток жителі України купували через ПриватБанк. Як повідомили в «Укрзалізниці», усього в березні онлайн було продано понад 1,7 млн залізничних квитків – 37,5% від загальних продажів. При цьому на частку ПриватБанку припадає 11,7% від загальних продажів квитків, тобто через найбільший держбанк українці купують кожен третій онлайн-квиток на поїзд.

«Уже цього року ми очікуємо, що оплата залізничних поїздок у режимі онлайн стане домінуючою, – говорить керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку Олексій Путятін. – Якщо людина хоч раз спробувала купити квиток через банк, навряд чи захоче витрачати свій час на черги до вокзальних кас або користуватися іншими онлайн-ресурсами».

ПриватБанк почав продаж цифрових квитків на поїзди у вересні 2014 року. Такі проїзні документи не потрібно обмінювати в касах на звичайні – достатньо показати провідникові роздруківку електронного квитка або збережену копію на смартфоні, планшеті чи ноу…

Далее...

Просмотров: 108696  ·  Комментариев: 0

Українці стали частіше оплачувати комуналку смартфонами

05 май 17, 13:23

У березні 2017 року порівняно з березнем минулого року кількість комунальних та інших платежів жителів України, здійснених за допомогою смартфону та мобільного банку Приват24, збільшилася втричі. Як повідомили в ПриватБанку, у цілому за перший квартал року кількість «чистих» платежів українців (не враховуючи поповнень мобільних і переказів між картками) через всі сервіси та каси ПриватБанку зросла на 35% – до рекордних 19,6 млн.

«У березні через ПриватБанк наші клієнти провели майже 20 мільйонів комунальних та інших платежів, на сьогодні це абсолютний національний банківський рекорд, – заявив керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку Олексій Путятін. – При цьому кількість клієнтів банку, які обслуговуються в Приват24 та терміналах самообслуговування, вперше перевищила кількість відвідувачів «живих» відділень банку на 13%».

За даними банку, з початку року кількість платежів у веб-версії Приват24 зросла на 73%. Приват24 – найпопулярніший інтернет-банк в Україні, загальна кіль…

Далее...

Просмотров: 79998  ·  Комментариев: 0

ПриватБанк оголосив весняний кадровий призов

05 май 17, 11:29

Найбільший український держбанк відкрив кілька сотень вакансій. Як повідомили в банку, отримати перспективну та добре оплачувану роботу в банку зможуть як професійні банкіри, так і молоді спеціалісти, студенти старших курсів у всіх регіонах країни.

«З розвитком нових напрямків роботи, розширенням клієнтської бази ми не хочемо втратити в якості обслуговування та виходимо на ринок праці з пропозицією цікавої і перспективної роботи у високотехнологічній компанії, – говорить керівник Напрямку трудових ресурсів банку Ольга Хлиніна. – Ситуація на банківському ринку дає нам гарну нагоду вести ефективну кадрову політику, залучити в банк досвідчених, цікавих, унікальних фахівців».

Перш за все ПриватБанк зацікавлений залучити грамотних, кваліфікованих фахівців із досвідом касової роботи, роздрібних продажів; керівників відділень, а також студентів старших курсів і випускників вишів, готових швидко навчатися й адаптуватися до нових умов.

На сьогодні в ПриватБанку працюють понад 26 тис. осіб. У…

Далее...

Просмотров: 86512  ·  Комментариев: 0

У банк на велосипеді

05 май 17, 11:23

У Житомирі працівники ПриватБанку 25 квітня взяли участь в акції “Велосипедом на роботу”.

Зокрема, головний спеціаліст з безпеки інкасації Вадим Савінський із радістю підтримав захід, адже з велосипедом товаришує вже давно.

“У ПриватБанку працюю приблизно вісім років і майже шість років кожного ранку в період весна-осінь їду на роботу велосипедом. Це дуже зручно, не потрібно чекати громадський транспорт, плюс - економія коштів і найважливіше - користь для здоров’я”, - розповів Вадим Савінський.


Крім цього, наголосив, що як працівникам банку, так і клієнтам чи навіть пересічним житомирянам зручності додають велопарковки, які є біля всіх великих відділень і тих відділень ПриватБанку на Житомирщині, де є така необхідність і місце на прибудинковій території.

Причому, комфортно припаркувати свій велосипед можуть клієнти і працівники відділень як у великих містах, так і в сільських районах.


Організатори заходу наголошують, що у Житомирі акція “Велосипедом на роботу” проходить вперше.…

Далее...

Просмотров: 78048  ·  Комментариев: 0

У салоні “Естель” житомирянки можуть купити випускні сукні

05 май 17, 11:08

Наближається сезон шкільних випусків. У весільному салоні “Естель” житомирянки можуть придбати ексклюзивні випускні сукні і зручно оплатити покупки без готівки.

Нещодавно ПриватБанк встановив POS-термінал у салоні “Естель”, який додає комфортності покупцям. Більше не потрібно шукати банкомат і знімати готівку, достатньо мати при собі банківську картку, з якої через термінал швидко і без проблем пройде оплата, та насолоджуватись приміркою і вибором красивого вбрання.

Крім цього, на власників карт ПриватБанку класу Gold/World, Platinum, Infinite/World Elite у салоні “Естель” чекає додатковий приємний сюрприз. Салон є партнером “Дисконтного клубу” ПриватБанку (“ПриватБанк VIP”). Власники вищевказаних карт, сплачуючи покупки карткою, будуть автоматично отримувати знижки: Gold/World - 3%, Platinum - 5%, World Elite /Infinite - 7%.

У магазині представлена колекція оригінальних вечірніх і випускних суконь. Салон гарантує, що на будь-якому святі житомирянки не зустрінуть свого “двійника” у…

Далее...

Просмотров: 64450  ·  Комментариев: 0

Кто сейчас онлайн

Пользователи: Bing [Bot], Google [Bot]


cron
Чтобы оценивать посты Вам нужно залогиниться или зарегистрироваться.
Вы не можете оценивать свои посты.
Вы уже оценивали этот пост.
Вы достигли лимита оценивания постов за сегодня.