Блогер › Юлия


Юлия
Аватара пользователя
майор
Посты: 1239
Регистрация: 19 июн 11, 19:39
Блог: Просмотр блога (9)

Календарь
- Ноябрь 2014
Украина дно
   28 ноя 14, 09:14
Украина дно
   28 ноя 14, 09:14

+ Октябрь 2014
+ Август 2014
+ Июль 2014
+ Ноябрь 2011
+ Июль 2011

Поиск в блогах


ЩО ПРИХОВУЄ ДИМ ВІЙНИ (не мое, но к размышлению)

27 авг 14, 11:31

ЩО ПРИХОВУЄ ДИМ ВІЙНИ


Ще в школі на уроках історії ми читали в підручниках про те, як «уряд такої - то країни розв'язав війну, щоб відволікти трудящих від щоденних проблем і антинародного курсу влади». Тоді ми сприймали це з посмішкою, списуючи на перегини радянської пропаганди. Але українська реальність змусила згадати цю з дитинства знайому фразу.
Зі сторінок газет, екранів телевізорів, Інтернету ми постійно чуємо про «підступи зовнішнього ворога», «вилазки терористів», героїчні спроби влади відстояти суверенітет і територіальну цілісність країни. Про бездарну організацію військових операцій, факти шахрайства в Міноборони (де, до речі, детальний звіт про витрачання грошей, які громадяни щоденно перераховують на номер 565?), загибель мирних громадян, не виправдане використання армією важкої артилерії, яке стало причиною руйнування інфраструктури міст та сіл, ЗМІ лише коротко говорять скоромовкою, або взагалі мовчать.
Так само під приводом «потреб військового часу» пропонується не критикувати владу, закривати очі на неефективність державного управління, корупцію, недолугу кадрову політику. На дію зовнішніх сил уряд списує також обвал гривні, хоча будь-який банкір може підтвердити, що конфлікт на Донбасі наразі у дуже незначній мірі впливає на валютний ринок.
За те, що діється на сході нашої держави, безперечно, несуть відповідальність винахідники проекту "Новоросії" та їх зарубіжні спонсори, які у своєму прагненні увійти до підручників історії втратили здоровий глузд та почуття реальності.
Але саме українська влада повинна покласти край щоденному знищенню власної країни. Кожна доба жорстоких боїв робить усіх українців бідніше, а громадський розкол глибшим.
«Партія розвитку України виходить з того, що збереження держави набагато більше залежить від стану її економіки та соціальної системи, ніж від темпів просування українських військ. Зубожіла країна, що припинила працювати, з розгубленими і знедоленими людьми набагато легше стає жертвою будь-якого агресора, - переконаний Сергій Ларін, Голова Виконавчого комітету Партії розвитку України.
Боротьба за виживання та незалежність України тільки починається. І влада її явно програє.
З кожним днем, незважаючи на переможні реляції із зони АТО, стан державного організму погіршується. Щоб не бути голослівними, звернемося до цифр.
У результаті хаосу, поганого державного управління і наростаючого конфлікту з Росією серйозно постраждали практично всі базові галузі промисловості.
Виробництво скоротилося в середньому на 4,7%. Значно впало виробництво таких базових галузей, як машинобудування (-18%), хімічна промисловість (-14,1%), металургія (-8,7%) і навіть легка промисловість (-5,2%). Падіння продемонструвало навіть сільське господарство (-3,9%), яке в попередні роки завжди виконувало роль локомотива зростання економіки України (наприклад, у І півріччі 2013 р. сільськогосподарське виробництво зросло на 15,4%). Особливо складна ситуація - в галузі рослинництва, там обсяги виробництва скоротилися на 30%. Виробництво цукру в країні впало на 76,5% ».
Найбільш болючим для громадян стало спровоковане владою стрімке падіння гривні - з початку року вона знецінилась на 64%. Ми знаємо, що в Україні традиційно всі ціни прив'язують до долара. Щоденне зростання цін у магазинах і на ринках є прямим відображенням того, як керують фінансовою сферою країни новопризначені голови Національного банку.
Вперше за роки незалежності в країні повністю заморожені зарплати, пенсії та соціальні виплати. І це все одно не рятує бюджет від діри в ньому, яка постійно розростається. При цьому депутати Партії розвитку різних рівнів буквально щодня чують від знайомих підприємців не тільки про збереження колишніх, але й появу нових, ще більш масштабних корупційних схем.
Замість того, щоб боротися з корупцією, уряд вирішив перекласти весь тягар з наповнення бюджету на громадян. Рекордно підвищені всі комунальні тарифи.
Так, на природний газ відбулося підвищення ціни в середньому на 56%, на теплопостачання - в середньому на 40%. З 1-го червня тарифи на електроенергію були підняті на 10%. З 1-го липня тарифи на водопостачання в середньому підняті на 84%, а на водовідведення на 105%. Платіж сім'ї, що живе в квартирі з централізованим опаленням збільшиться на 40-47%, а ті, у кого індивідуальне опалення, стануть платити на 45-60% більше.
Однак звернемо увагу на хитрість чиновників: вони прийняли рішення нараховувати нові платежі за централізоване опалення тільки під час опалювального сезону, тому громадяни відчують повною мірою підвищення не раніше листопада - грудня 2014 року, коли отримають квитанції за попередній місяць. Саме тому влада так поспішає з проведенням дострокових парламентських виборів. Президент замість проведення обіцяних реформ і боротьбою із зубожінням громадян зайнятий спробами «сколотити» орієнтовану на нього більшість у новій Верховній Раді.
Партія розвитку не дозволить обвести людей навколо пальця. Ми змусимо владу чесно визнати, які цифри українці побачать у платіжках за комунальні послуги, і чи буде тоді у них бажання і гроші святкувати Новий рік».
Не можна списати всі ці проблеми на конфлікт на Донбасі і напружені відносини з Росією. Ну яке відношення росіяни мають до того, що суди і далі залишаються інструментами у здійсненні переділу власності, а захвати нерухомості та підприємств під ширмою «національних інтересів» стали повсякденною практикою і в столиці, і в регіонах? Або, може, інструкції обкладати бізнес даниною нові губернатори і керівники податкових і митних структур отримують прямо в Москві? Влада свідомо відмовляється від припинення кровопролитної війни, хоча обіцянка відновити мир лежала в основі передвиборної програми нинішнього Президента. Адже, коли дим війни розвіється, перед очима громадян постане уся неприваблива картина дійсності, створена новими правителями.

........Чтобы стать СЧАСТЛИВЫМ ..... не обязательно ИСКАТЬ .... кого-то или чего-то.......ИНОГДА достаточно..... от кого-то или чего-то ИЗБАВИТЬСЯ.
Просмотров: 2610  ·  Комментариев: 0

Кто сейчас онлайн

Пользователи: Google [Bot]


cron
Чтобы оценивать посты Вам нужно залогиниться или зарегистрироваться.
Вы не можете оценивать свои посты.
Вы уже оценивали этот пост.
Вы достигли лимита оценивания постов за сегодня.